"Вечер": Откъде на Балканите торнада, черни скакалци, вулкани, наводнения?!

Библейски напасти нападнали Сърбия, Македония и Словения, за България нищо не се споменава

На региона ни в последните дни му се случиха огромен брой разоряващи природни катастрофи и много хора се чудят от какво са породени те, пише македонският ежедневник "Вечер". Страшните наводнения, които заляха Сърбия, преминаха в торнадо.

Местните хора разказват, че е било толкова ужасно, че нямат думи да опишат силата му как е изтръгвало вековни дървета от корените.
В същите региони, където се случили наводненията, преминал гигантски облак, дълъг три километра. От него падал град с големината на топки за тенис, който освен всичко останало, унищожил няколко електрически далекопровода и убил хиляди домашни животни. Не стига това, ама в същите региони на Сърбия се появил непознат вид черни скакалци, които нападат и хора, и животни. Местните учени недоумявали какъв вид са огромните насекоми и откъде изобщо са дошли, не знаели дори с какво се хранят.
Пак през последните дни се появили и азиатски стършели, които са опасни и за хората при ухапване и могат да причинят смърт, а в Македония вулканът Дувало (Единственият активен вулкан на Балканския полуостров.) почнал да бълва дим. Трудно е да се повярва, че всичко това е вследствие на обикновена случайност, пишат македонските колеги и добавят, че и в Словения е имало страшни наводнения. Както обикновено става, България не е в обсега им и случаите във Варна, Търново и прочее не се споменават.