Пясъчният град е готов! Откриването е днес!

„Джанго Зе” ще взривят фестивала на брега, пеят между Снежанка и Флинстоун

Приказният пясъчен град в Бургас е окончателно готов и само след броени часове ще посрещне своите първи посетители. Хитовата група „Джанго Зе” ще взривят сцената на феста точно в 19.00 часа днес. Община Бургас кани всички фенове на авангардното изкуство да се включат в купона, който ще се състои в парк „Езеро” до Конната база.

Организаторите напомнят, че днес входът за пясъчните скулптури е безплатен. Всеки, който желае може да влезе свободно и да разгледа уникалните гигантски експонати. Фестивалът ще посреща гости до полунощ, а ако има желаещи и до по-късно.
„Приказки от пясък” е тазгодишната тема на невероятния пясъчен фестивал. Край морето вече са се настанили Снежанка и седемте джуджета, Маша и Мечока, Червената шапчица и Вълка. До тях се извисява огромен приказен замък, охраняван зорко от страховит дракон.
Посетителите могат да видят още познатият на всички Аладин с неговата вълшебна лампа. Барон Мюнхаузен, Спайдърмен, Семейство Флинстоун и още много други любими герои ви очакват в парк Езеро. Приказните ни приятели ще останат в Бургас до край на месец септември. Цените за туристически посещения остават без промяна от миналата година. Цената на стандартния билет за възрастни е 3 лв, за ученици и пенсионери входната такса е 1 лв, а децата до 6 годишна възраст влизат безплатно. Безплатен е и входът за хората в неравностойно положение. Интересът към пясъчният фестивал е огромен, затова за седма поредна година Община Бургас отваря вратите на своя напълно нов Пясъчен град, в който любимите приказни и анимационни герои оживяват и очакват своите посетители.