Порицаха и осъдиха условно водач, заплашвал общинари с убийство

Антон Кушинов смело раздавал юмруци и заплахи за убийство, докато търсел, кой му е вдигнал колата

Условна присъда от 6 месеца при 3 години изпитателен срок отнесе бургазлията Антон Кушинов, който буквално побеснял след като паяка му вдигнал колата.  Наложено му е и наказание обществено порицание. Той бе признат за виновен в извършване на престъпленията принуда, хулиганство и причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице.
 На 19 март Кушинов се прибрал късно вечерта от работа и паркирал автомобила пред дома си, като задната му част била върху пешеходна пътека. Колата  му била репатрирана на другата сутрин с техническо средство, заради извършеното нарушение и оставена на наказателен паркинг. Тръгвайки за работа той разбрал какво се е случило, пристигнал ядосан на наказателния паркинга и нахлул в служебното помещение, при което възникнал скандала. Кушинов се заканил с убийство на инспектора и заплашил  с ликвидиране и системния администратор на общинското предприятие.
Той е признат за виновен също, че е извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред - влязъл без разрешение, със сила, и избутал служител на общинското предприятие от входната врата в служебно помещение на територията на наказателния паркинг, като крещял кой му е взел колата и отправял заплахи.  Накрая в пристъп на ярост нападнал длъжностно лице - инспектор в Общинско предприятие „Транспорт" , при изпълнение на службата му,  и му нанесъл два удара с ръка по лявата буза.
Антон Кушинов заяви пред Районен съд – Бургас, че искрено съжалява за стореното и се извинява на пострадалите. Той признава, че е допуснал грешка, но обяснява, че не мислил изречените заплахи.