Майки дърпат въже, а бащи играят на ластик тази събота в Морската

На спортния празник ще има много изненади - казаха организаторите

Интересна  проява ще се проведе тази събота на новия спортен комплекс „Бъдеще“, разположен до парк "Езеро" в Морската градина. Организаторите канят семейства,  които обичат да спортуват, да прекарат в игри и много забавления няколко часа на спортния комплекс.

Началото на игрите ще бъде дадено точно в 9 часа сутринта по хладно, за да няма прегрели състезатели още преди старта. На терените на спортния комплекс ще бъдат разположени 7 пункта, които ще включват много различни по вид спортове – подходящи както за децата, така и за техните родители.

На спортния празник ще има много изненади, но все пак главния треньор на футболния клуб Петър Гаргов издаде, някои от игрите. Например вместо да скачат на въже, майките ще се състезават в теглене на въже, а техните съпрузи ще се опитат да скачат на уреда, познат като чисто дамски, особено от художествената гимнастика. Освен всичко друго ще има волейбол, игри за сръчност и съобразителност и много други.

Идеята е тези семейни спортни празници на спортен комплекс „Бъдеще“ да се провеждат два пъти в месеца и да привличат колкото се може повече деца и родители, които освен да ходят на плаж или на разходка в Морската градина, искат да прекарат няколко часа в спортни игри, еднакво интересни както за децата, така и за възрастните.