Златен медал и приказен рожден ден за принцесата на Plovdivutre.bg (СНИМКИ)

Милка Георгиева спечели стотици сърца на морската денс олимпиада "Хармония и сила" в Созопол

Принцесата на Plovdivutre.bg Милка Георгиева спечели златен медал на международен конкурс на морето. Стотици хора се стекоха на морската денс олимпиада "Хармония и сила" в Созопол. Малката ни хубавица е част от пловдивския "ЕРА" балет. С още 19 от възпитаниците най-малкото дарование на групата Мили спечели международното жури и публиката с присъствие, артистичност и талант.

Тя попълни колекцията си от награди с 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал в 3 различни стила.

Отделно от това принцесата на Plovdivutre.bg даде своя принос за спечелването на две първи и едно второ място в груповите танци.

Обаятелната малка балерина накара публиката да извика на бис на Гала вечерта танца "Лотоси". Маестро Паоло Лонди, който е част от журито, предрече бляскаво бъдеще на Милка и шампионката за 2014 година в контемпорари- модерн - Виктория Илиева. Той даваше уъркшопове, на които танцьорите усвояваха техники на танцови театър. Евгения Трифомчук, друг член на международното жури, също беше много впечатлена от пловдивските таланти. Тя ги покани да вземат участие в Световната танцова олимпиада в Москва догодина. "Надяваме се до тогава да се намерят спонсори , които да подпомогнат талантливите деца те да представят България на Световния форум.", споделят ръководителите на балета Кремена Атанасова и Искра Илиева.

Освен очакваните медали, Мили получи невероятен подарък за 5-тия си рожден ден, който съвпадна с Гала вечерта на олимпиадата. Накрая на концерта участници и организатори поднесоха голяма торта на рожденичката, а свещичките ги запали лично прима балерината Василена Шопова.

Приятели запалиха фенер с името на малката принцеса, който всички заедно пуснаха на плажа в Созопол.

А целият рожден ден се състоя директно на сцената на олимпиадата – с песни, танци и вкусна торта.

Морската денс олимпиада "Хармония и сила"  се провежда за 8-ми пореден път, а организатори са БФСТД сдружение "ЕРА-3000" и община Созопол. Нашата гордост Милка вече си е вкъщи, но талантливи пловдивски деца още се борят за други медали на конкурса, който ще приключи на 5 юли. Стискаме им палци!