Без "Мис България" тази година

Мечтаната корона, символ на конкурсите за Мис, тази година няма да краси главицата на нито една млада българка.

През последните 3 години най-престижният конкурс за красота се организираше и провеждаше под формата на риалити проект и се излъчваше по ТВ7. Правата за конкурса бяха откупени от Жени Калканджиева за 3 години от продуцентите Емил Кошлуков и Виолета Сечкова. Трите години изтекоха и сега конкурсът е като нещастно сираче, което никой не иска да осинови, пише "Всеки ден".

Дълго време „шестата по красота в света" притежаваше правата и сама си го организираше, но финансовата криза я принуди да се откаже

Последните три победителки в конкурса „Мис България" са безспорно красиви момичета, но не успяха да добият популярността на предшественичките си - Жени Калканджиева, Антония Петрова и Ивайла Бакалова. Ваня Пенева, Габриела Василева и Нанси Карабойчева бяха избрани със зрителски вот. И трите са студентки, умело избягват да се забъркват със скандали и неподходящи мъже и имат достойно за една Мис поведение.

През 2012 година имаше безпрецедентно отнемане на короната от избраната за най-красива българка Ина Манчева. Тогава се установи, че красивата врачанка е избрана с гласове, изпратени предимно от сървъри от Пакистан и Бангладеш. Стана ясно, че хакерската атака е организирана от близък приятел на Ина, и тя изживя унижението да бъде детронирана пред цяла България само ден след финала. В сутрешния блок на ТВ7 Стойчо Керев и Емил Кошлуков свалиха короната й и я връчиха на първата подгласничка Габриела Василева от Бяла Слатина.