Служители и доброволци на БЧК работят 15-и ден без почивка

15-и ден служители и доброволци на БЧК работят без почивка в помощ на пострадалите от наводнението в Добрич. Това заяви директорът на Областния съвет на Българския червен кръст в Добрич д-р Артюн Еринозов, цитиран от Радио „Фокус”.

Работи се безспирно от 20-ти юни сутринта. „Мога да кажа, че от 5 часа сутринта до 9,15 часа бяхме сформирали нашия екип, който трябваше веднага да разкрие Кризисен център за всички онези в ранните часове на този ден, трябваше да бъдат настанени в този център, където в 10,00 часа ние имахме готовност до 100 човека да приемем. От този ден, от тези часове до днешния ден нашите служители и доброволци, мога да кажа, че не са почивали. Те изнесоха огромна тежест през тия дни, която е свързана с огромно психическо и физическо натоварване. Защото в крайна сметка нашата мисия е такава – да помагаме на хората в такава една ситуация. Но това го казвам, за да се разбере от гражданството, че с много малко хора, щатни служители, бих могъл да кажа, в момента в ОС на БЧК работят четирима щатни служители, с мен заедно, и още една половинка щатен служител. Всички други останали са доброволци на БЧК, на БМЧК”, посочи д-р Артюн Еринозов.

Той допълни, че благодарение на тяхната работа БЧК успява и днес да осигури онова, което е най-потребно - вода, храна под формата на готови продукти и такива, които червенокръстката организация в първите часове на бедствието е закупила, а в следващите часове са започнали даренията, да се отзовават в помощ след трагедията, която сполетя Добрич, граждани, фирми, ведомства и организации.