Не откриха незаконно имане на Цар Киро

От 2003 до 2013 Кирил Рашков не е купувал имоти и други вещи, а само е продавал

Проверката срещу Кирил Рашков-Цар Киро за незаконно придобито имущество ще бъде прекратена. Това съобщиха от комисията за конфискация на престъпното богатство, пише Труд.

Инспекторите изследвали собствеността на Цар Киро от 2003 до 2013 г. Проверката установила, че през това време той не е купувал имоти и други вещи, а само е продавал. Това означава, че няма данни за несъответствие между доходи и имущество, твърдят инспекторите.

Проверката на комисията започна след разследване на прокуратурата за укриване на данъци срещу Кирил Рашков. По него той бе осъден на 2 години затвор през юни м.г. Преди делото парите бяха внесени в хазната, а синът на Цар Киро - Ангел Рашков, обяви, че са вземали заеми, за да платят.

На фамилията бе направена и пълна данъчна ревизия. Инспекторите съставиха актове, но семейството ги обжалва в съда. По искане на данъчните през октомври м.г. на търг за 90 000 лв. бе продадена една от къщите в Катуница.

Фамилията е издължила голяма част от данъците си. "Каквито разлики са останали, ще си ги платим. Искаме да си изчистим името, да не се спекулира повече с нас и да живеем на спокойствие", коментира пред "Труд" Ангел Рашков.