Прокуратурата иска 12 години за Брендо

Прокуратурата вчера поиска присъдата на Брендо да бъде увеличена на 12 години, а наказанията на роднините му да станат ефективни

Затворник с присъда за наркотрафик в Испания и жена му, осъдена условно за същото престъпление, вчера се дистанцираха от сочения за Кокаинов крал Евелин Банев-Брендо пред Софийския апелативен съд.

Там Брендо обжалва присъдата си от 7 години и половина по обвинение, че е бил бос на банда, изпрала 21,8 млн. лв. от търговия с дрога в Западна Европа. Осъдени условно като негови съучастници са бившата му съпруга, брат му и балдъзата му.

Чрез видеовръзка от Испания вчера затворникът Ивайло Хаселбарт заяви, че не познава никой от подсъдимите. Когато му бе припомнено, че през 2004 г. на швейцарската граница е вписан като пасажер в автомобил, в който пътувал и Брендо, Хаселбарт каза: "Беше отдавна. Не помня." Жена му Виолета Миткова също уточни, че не познава подсъдимите.

Прокуратурата вчера поиска присъдата на Брендо да бъде увеличена на 12 години, а наказанията на роднините му да станат ефективни. Съдът ще се произнесе в петък.

Брендо е осъден и на 20 години затвор за наркотрафик и в Италия.