Скандали и интриги тресат бургаската структура на Бареков

Местната ББЦ остана без ръководство, пазят в тайна оставките


Партийната структура на „България без цензура” в Бургас се тресе от вътрешни скандали и интриги. На практика от местната централа не е останало нищо. Половината от ръководните кадри в Бургас са били отстранени тихомълком веднага след изборите, други сами са се оттеглили. Последен е подал оставка регионалният лидер академик Иван Тагавов.

Това е станало на инфарктно събрание на актива преди близо месец, но до момента никой не смее да го обяви официално. Причината да се пазят в тайна рокадите е да не излизат на показ грозните скандали. Тагавов решил да се оттегли, защото му писнало от интриги, издадоха свидетели на разправията. Освен това той бил много обиден, защото му подсказали, че има сериозна претендентка за поста му – млада дама от най-близкото обкръжение на Бареков, която имала сантимент към Бургас и големи амбиции за политическа кариера. Проблемът е, че след като академик Тагавов хвърлил оставката си, цялото ядро на бургаската партийна структура застанало зад него. Активистите обявили, че вкупом си заминават с академика. А това на практика означава тотален разпад на структурата в Бургас.
От ББЦ упорито отричат да има каквито и да е проблеми, дори крият за подадените оставки.
За снощи бе насрочено партийно събрание, на което трябваше да присъства и Бареков, за да гаси пожара. Сбирката обаче е била отменена в последния момент по неясни причини.