Безплатни лекарски прегледи в Южен парк

Кампанията продължава до 11-ти юли

От днес до 11-ти юли в Южния парк, на входа от булевард "Гоце Делчев", специалисти от клиниката по алергология на Александровската болница ще консултират безплатно хората и ще изследват капацитета на дишането, предаде БНР.
Консултациите ще се правят вески ден от 10 до 14 часа и се провеждат по повод Световния ден за борба с алергиите, който се отбелязва утре. По данни на Световната здравна организация, страдащите от различни форми на алергия в световен мащаб са между 20 и 40%. Мрачната прогноза е, че до 2050 година 50 на сто от населението на земята ще бъде засегнато най-малко от една алергична болест.
Само за последните 20 години, хората с различни алергии, бронхиална астма, атопичен дерматит и алергичен ринит са се увеличили три пъти. Това се дължи до голяма степен на драстичното замърсяване и факта, че хората са в контакт с многобройни изкуствено създадени субстанции, несъществували допреди 20 години. Алергичните заболявания са на второ място по брой на засегнати пациенти. Свръхчувствителност може да се появи, както в ранно детство, така и в по-напреднала възраст.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен