Дядо поп поръча да запалят къщата на тъста му

Отчето бил болезнено ревнив и често упражнявал над съпругата си физическо насилие

Свищовски свещеник отива на съд по обвинение в поръчителство на палеж. Архиерейският наместник на крайдунавския град Димитър Андонов бе задържан през 2013 г., след като мъж се явил в полицията в Горна Оряховица и сензационно признал, че бил нает от попа да драсне клечката на къщата на бившите му тъстове Александър и Величка Узунови в село Янтра. Пожарът бил отмъщение за това, че дъщеря им напуснала свещеника и потърсила чрез съда правата над семейното имущество, съобщава „Монитор“.

Семейство Узунови признават, че се страхуват изключително много от бившия си зет. Те още в началото били против брака на дъщеря си с него. В началото зетят бил тих и кротък. След като получил най-големия свищовски храм и със съпругата и децата се преместили да живеят в крайдунавския град, той коренно се променил.


Отчето бил болезнено ревнив и често упражнявал над съпругата си физическо насилие. Заявявал, че ако се наложи, ще я убие, но няма да я дели с друг. Според тъщата Величка божият служител няколко пъти заплашвал жена си Стефка с пистолет, опирал нож в гърлото и не особено богоугодно я налагал и пребивал с арматурно желязо. Биел и децата си, за да не го издадат, че самият той ходи с други жени. След като съпругата му подала сигнал за насилие в полицията, отчето бил глобен с 300 лв.


Била му издадена и ограничителна заповед за половин година да не доближава семейството си. Съпругата го молела да се разделят цивилизовано. При думата развод обаче попът откачал, отново ставал агресивен и грабвал тоягата.


В края на 2012 г. попадията не издържала на тормоза, взела си децата и заминала за Шотландия. Като разбрал за бягството, попът озверял и се заканил да отмъсти на родителите на съпругата си.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен