Учредяват местна структура на нова партия в Стара Загора

„Нова България“ е създадена от участници в миналогодишните февруарски протести срещу монополите

На 8 юли, вторник, в 19 ч.  партия „Нова България“ ще учреди своя структура в Стара Загора. Това съобщи Антон Николов, един от активистите на партията в града на липите, цитиран от изданието NBP.bg.

„Нова България“ е една от най-младите политически партии у нас. Тя бе регистрирана официално от Софийския районен съд на 19 юни. Все още няма изградени структури в страната. Стара Загора е първият град, в който ще се създаде местна организация. За тази цел във вторник в „Железник“ ще пристигне председателят на партията Ивайло Симеонов.

„Вече имаме над 250 заявления от старозагорци за постъпване в партията. Това са предимно млади хора с добри професии – лекари, инженери и други специалисти. На своята първа сбирка ще изберем председател на общинската организация, а след това ще продължим да правим структури в цялата област, обясни Николов.

Антон Николов е на 22 години. Той  бе активен участник участници в  миналогодишните февруарски протести срещу монополите. Младият мъж твърди, че влиза в политиката, защото иска тотална смяна на системата в България. Затова и избрахме името на партията да е „Нова България“. За него гласуваха нашите симпатизанти във фейсбук. По същия начин всички заедно избрахме и мотото на нашата партия – „Помни миналото, създай бъдеще“, обясни той.

Преди две седмици Антон стана бакалавър по счетоводство и контрол и получи диплома от Икономическия университет във Варна.