Пускат движението при Семинарията по-рано

Трафикът в София ще се облекчи в пъти, увери Йорданка Фандъкова

Тази нощ движението при Семинарията в София е пуснато частично, каза кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, която провери изпълнението на кръстовището на две нива. В момента се извършват довършителни дейности на целия обект. По график движението трябваше да бъде пуснато на 15 юли, но след необходимите изчисления, се договорихме на 13 юли в неделя движението на кръстовището да бъде окончателно пуснато ”, посочи Фандъкова.
След пускането на движението на 13 юли ще остане само да се довършат тротоарът и стената при Семинарията.
Според Фандъкова трафикът в София ще се облекчи в пъти след пускането на кръстовището. Преди  имаше големи задръствания, а сега се очаква не само трафикът да се облекчи, но и да се подобри чистотата на въздуха, каза Фандъкова.
Тя допълни, че предстоят още два етапа от този проект. Следващият е изграждане на пробив покрай болница „Токуда”, който ще изведе движението към бул. „Черни”връх и ул. „Сребърна”. Третият етап е разширението на бул. „Черни връх” до Южната дъга. Идеята е след построяването на кръстовището на Телевизионната кула и след построяването на кръстовището на Семинарията, целият трафик да се изведе на Южна дъга, за да не се получава тапа, обясни кметът.
Йорданка Фандъкова каза още, че има забавяне на ремонтните дейности по трамвайното трасе на бул. „България”. Ремонтите по бул. „Цариградско шосе” се извършват в график.