Данчо Христов: Лошо, всеки ден някой си тръгва

Румънците уж бяха много щастливи в клуба, а отказаха да играят, казва вторият капитан на Ботев

Вторият капитан на Ботев Пд Йордан Христов призна пред SL, че той и всички българи в клуба са обединени около каузата да стабилизират клуба.

Националният бранител обяви, че родните играчи ще останат до последно на „Колежа“, въпреки трудностите.

„Нещата не са добре. Всеки ден някой си тръгва или излизат индикации за такъв. Не знам дали г-н Пенев ще го направи. Със сигурност това ще повлияе на отбора за старта на шампионата. Трябва възможно най-бързо да се разбере кой ще си тръгва и кой остава. Няма време“, обясни Христов предрепортер на SL.

На въпрос за бягството на румънците той коментира така: Не е коректно това от тяхна страна. Един игра, други двама не. Както казвате вие, докато всичко бе наред тръбяха, колко са щастливи в клуба, а сега бягат.

Десният бек все пак обясни, че има играчи, които са готови да останат в отбора, за да помогнат.

„Да, мисля, че българите ще останем в клуба, обединени около каузата. Длъжни сме да останем до края и да помогнем. Водим разговори с ръководството. Казаха ни, че бюджетът е осигурен за една година, което е успокояващо“, каза още той.

„Протоколен е, но трябва да излезем и да го изиграем. Факт е, че съпреникът ни е по-слаб“, обясни Христов за предстоящия мач срещу Либертас в Лига Европа.