Над 1000 кв. м. нови тротоари в "Тракия" (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

07-07-2014, 14:10

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Усмихнати чиновници обслужват в "Тракия"

Изграждат и няколко паркинга

Над 1000 квадратни метра тротоари са изградени в район „Тракия“ през тази година, съобщи кметът Костадин Димитров. Изцяло обновени са тротоарните настилки в микрорайон А11 пред блокове 41, 42, 43. Строителната програма продължава пред блокове № 47, 48.

В района новите тротоари се изграждат не чрез поставянето на плочи, а чрез изливането на бетон, което се оказа успешен вариант с оглед на бързото изработване, ниската цена и възможността за цялостна повърхност. Преди изливането на бетона се прокарват трасета за кабелни оператори, електрозахранване и други комуникации. Освен това се изграждат и няколко паркинга в квартал А 11. Предстои асфалтиране на всички тупици в този микрорайон.

„Имаме практика да насочваме усилия в един микрорайон, за да можем да приключим всички необходими инфраструктурни промени, като тази година имаме амбицията в квартал А 11 да обновим почти всички тротоари и преасфалтираме тези улици, които имат необходимост“ – коментира кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров.