Десант на офицери от "Бриз 2014 " в общината

Военноморски офицери - участници в учението на ВМС с международно участие "Бриз 2014", което се провежда от 4 до 13 юли, посетиха Община Бургас. Гостите, сред които беше и капитан I ранг Джузепе Пиегая - командир на 2-та постоянна противоминна група на НАТО, бяха посрещнати от зам.-кмета по финанси Красимир Стойчев.

Стойчев запозна висшите морски офицери с възможностите за туризъм, културните традиции, археологическите разкопки и проектите на Бургас.

Зам.-кметът разказа още за мащабния проект Интегриран градски транспорт, за археологическите разкопки на античния град Акве Калиде и за остров "Света Анастасия" и разказа за доброто сътрудничество между Община Бургас и състава на Военноморска база - Бургас.

Военните офицери останаха силно впечатлени от развитието и добрите перспективи, които предоставя града - за туризъм, бизнес и транспорт, както и от факта, че според данните от последното преброяване делът на младите хора с възрастова граница 25-35 г. в Бургас е най-голям сравнено с този от другите градове в страната.

Гостите запознаха зам.-кмета Красимир Стойчев, че в учението тази година ще вземат участие кораби от ВМС на България и 9 кораба от Гърция, Румъния и Турция, както и постоянната противоминна корабна група на НАТО в Средиземно море /SNMCMG2/, включваща кораби от ВМС на Великобритания, Италия и Турция.