Ескалатор затисна ръката на дете (ВИДЕО)

Инцидентът е станал в търговски център в Москва

Ескалатор затисна ръката на 3-годишно дете в търговски център в Москва, съобщава lifenews.ru, цитиран от trud.bg.

След инцидента малкият Коля Г. е откаран в болница. Работниците в магазина са уверени, че извънредното произшествие е по вина на родителите, защото не е трябвало да оставят хлапака без надзор.

В същото време майката и бащата на детето са подали заявление в полицията, защото аварийната система за спиране на механизма не е сработила.

Инцидентът е станал в търговския център "МЦ" на улица Миклухо-Маклая.

Коля Г. посетил магазина с родителите си и по-малкия си брат. Отивайки към ескалатора, малчуганът докоснал въртящата се лента, при което ръката му тръгнала с нея. Той се опитал да си дръпне ръката, но механизмът я повлякъл към четките.

По време на инцидента майката на Коля била на няколко метра от него и след като видяла какво става, се развикала за помощ. Сътрудниците на търговския център на мига спрели ескалатора.

От администрацията на комплекса пък обяснили пред дошлите на място полицаи, че хлапакът в момента на инцидента е бил оставен сам и без надзор от родителите.

От камерите за наблюдение ясно се вижда, че майката и бащата на Коля заедно с по-малкия им син, който е в количка, в този момент събира стоки от касата. Докато жената се разплаща, Коля тръгва сам към ескалатора.