Мъж намери смъртта си по време на бурята в София

Природното бедствие събори дърво върху пешеходец в Борисовата градина

Силната буря събори дърво в Борисовата градина по пътеката за къпалнята Мария Луиза върху пешеходец, който е починал, съобщиха току що от Столична община.


Дърво е паднало върху автомобил до бл. 48 в кв. "Младост" 1. В автомобила има хора и в момента звеното за аварийни дейности е на място на инцидента. На ул. "Пиротска" и ул. "Стефан Стамболов" друго дърво е паднало върху автомобил.


Затворено е движението на кръговото на Телевизионната кула от бул. "Драган Цанков" до бул. "Евлогий и Христо Георгиеви". Спряно е движението на трамваите при надлез Надежда. Екипите на почистващите фирми за мобилизирани да отстраняват всички паднали клони, дървета и осигурят нормалното движение в града.


За по-малко от няколко минути земята побеля от ледени топчета с големината на орех. В центъра се образуваха задръствания. Шофьорите спряха автомобилите си, докато градушката спре. Ледените топчета счупиха прозорци и огледала на колите, има вдлъбнати следи по покривите им. Точно в 17.00 часа градушката намаля.


По сигнал на гражданин на столичния бул. "Данаил Николаев", в участъка от Сточна гара до ИСУЛ високи 40-годишни тополи са се удряли в прозорците и балконите на два блока. Те са на по 7 етажа. В този участък има изпочупени клони на по-млади дървета.


Веднага след като градушката спря, столичани започнаха да оглеждат щетите от силната градушка. От полицията казаха, че има подадени сигнали за отводняване във Филиповци, Модерно предградие, Люлин и Нови Искър. Има паднали дървета по булевард Цариградско шосе.


Бурята събори дърво на "Алея Яворов" и клоните му са паднали върху жена. Тя е откарана в лечебно заведение.


Има счупено предно стъкло на трамвай по линия 10 на булевард "Черни връх". Има счупени прозорци на жилища и автомобили, както и паднали дървета, неработещи светофари на бул. "Царица Йоана", завиряване на участъци по бул. "Цар Борис ІІІ".


Спряно е движението на Сточна гара. Площадът на Сточна гара прилича на басейн. Улица "Цар Иван Асен" е непроходима от вода. Наводнени са и други улици в центъра на столицата.


Реки текат от квартал "Редута" към булевард "Ситняково".