Нормализира се движението в района на Сточна гара

Старши комисар Василев допълни, че най-силно засегнатите райони от градушката са „Филиповци“ и „Люлин“

Метрото в столицата се движи нормално, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Било е установено навлизането на вода в няколко подлеза в столицата, в това число на Софийския университет. Нормализира се движението в района на Сточна гара.  

Ситуацията в София е овладяна след силната градушка, но ще мине известно време, докато водата в най-критичните точки се оттече. Това заяви в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ старши комисар Васил Василев, зам.-директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той обясни, че на телефон 112 са получени над 60 сигнала.

Също така в района на Малък градски театър „Зад канала“ е възникнала катастрофа между автобус и лек автомобил. Хората са евакуирани и няма пострадали. Щетите са предимно по колите. Има и наводнени мазета и паднали клони на различни места. Над 20 екипа работят, за да възстановят нормалния ритъм на работа на града, обясни старши комисар Васил Василев. Той каза още, че най-големият проблем е, че заради многото паднали клони канализацията трудно поема цялото количество вода. Старши комисар Василев допълни, че най-силно засегнатите райони от градушката са „Филиповци“ и „Люлин“.