"Берое" надигра и "Локомотив" (София) с 3:1

Пета победа в петата контрола на отбора от подготовката за сезона

„Берое“ постигна пета поредна победа в лятната подготовка като се наложи с 3:1 над „Локомотив“ (София) днес. Двубоят със столичните железничари беше на централния терен от спортния комплекс в Правец.

Заралии откриха резултата в 23-ата минута чрез Крис Гади. Йордан Тодоров изравни от дузпа в 54-ата минута, но беройци решиха мача в своя полза в края на срещата с попадения на Жуниор Мапуку в 84-ата и Димо Бакалов в 89-ата минута.

След почивката, в 53-ата минута Елиаш фаулира играч с номер 7 на „Локомотив“ в наказателното поле и реферът посочи бялата точка, а след това даде и втори жълт и съответно червен картон за Елиаш. По настояване на треньора Петър Хубчев „Берое“ реши да доиграе мача с 10 души след изгонването на Елиаш. Играч на „Локомотив“ с номер 20 също получи червен картон за изключително груб фаул срещу Самир Аясс в 57-ата минута на мача.

В предишните четири мача от  лятната си подготовка за сезона  момчетата на Петър Хубчев записаха четири победи – над „Литекс“ с 2:0, над „Хасково“ с 3:2, над „Монтана“ с 3:0 и отново със същия резултат над „Левски“ (София) във вчерашната си проверка.

Последната проверка за „Берое“, преди старта на шампионата ще се проведе в събота срещу ЦСКА в София. Двубоят е насрочен за 17:00 ч. Веднага след него отборът се прибира в Стара Загора и ще се готви на своя стадион до първия мач за първенството срещу „Черно море“. Очаква се в близките дни да бъде обявена и подробната програма за „А“ група по дни и часове.