Бургаски ветеринари пътуват за София. Ще участват в протест

Животът

09-07-2014, 11:09

Снимка:

©latimesblogs.latimes.com

Автор:

Burgasutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ветеринари излизат на национален протест днес

От 13.00 часа пред сградата на Министерски съвет в столицата ще се проведе национален протест на Българският ветеринарен съюз заради водената политиката в сектора, заяви д-р Пламен Конов, председател на Областнта колегия Български ветерианер - Бургас. По думите му, около 20 ветеранарни лекари от региона ще участват. Те са част от общо 47-те, които се занимават със селскостопански животни.

"Ние повече две години твърдим, че в България реално здравеопазване на животните не се извършва. БАБХ и МЗХ не хаят, крият се заболявания, мероприятията, които се извършват се извършват в последния момент, те са неадекватни и неотговарят на ситуацията, и изискванията на условието, че България е член на ЕС. Продукцията, която излиза от нашите животновъди не е с гарантирано здравословно състояние", каза председателят на областната колегия в Бургас, цитиран от Агенция "Фокус".

Според него, това нехайство от страна на държавата се е стигнало, защото се работи на парче. По думите му никой няма интерес да извърши реални реформи, за да работи системата и се защитават личностни и интереси на по-големи производители. Това, според Конов, води до ущърб в работата на ветеринарите. "Лобистките промени в закона за ветеринарната дейност блокират работата на лекарите и дават изключителни правомощия на всеки един животновъд. Това от своя страна води до невъзможност да се контролира и следи употребата на забранени препарати", каза още той.