Изтеглят Селскостопанското изложение с месец по-рано

Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него” тази година ще се проведе от 5 до 9 август, съобщават организаторите.
”Промяната на датите се наложи поради следните причини: няколко поредни години датата на провеждане на изложението съвпадаше със старта на кампанията за прибиране на пролетните култури /царевица и слънчоглед/, което се оказа неподходящо за посетителите, в преобладаващата си част земеделски производители и мениджъри в агробизнеса. Освен това през септември, на практика със стартиране на есенната кампания, се залагат параметрите на новата стопанска година. Считаме, че промяната за провеждане на изложението в началото на месец август е подходящо за земеделските производители, тъй като вече са прибрали есенниците и имат представа какво очакват от пролетниците. С оглед на есенната кампания по засяване на рапицата и зърненожитните култури този период е най-подходящ да се предвидят средства за обновяване на техниката и снабдяването с препарати за растителна защита, торове и семена за следващата селскостопанска година. Целта ни като организатори е да бъдем максимално полезни на земеделските стопани, а именно - в дните на изложението, те да се запознаят с най-новите достижения на науката и техниката, възползвайки се от възможността да се сключат и реални сделки, и не на последно място – успехи и удовлетвореност на фирмите участници, съобщават от "Добрички панаир".

 

До момента участие в селскостопанското изложение са заявили над 110 фирми от страната и чужбина. В Добрич ще се представят изложители, които предлагат едрогабаритна и малогабаритна техника, машини и съоръжения за животновъдството, селскостопански инвентар, сушилни инсталации, техника за почистване, сортиране и обеззаразяване на семена, семена и посадъчен материал, препарати за растителна защита, масла и смазочни материали, леки автомобили, специализирана литература. Директно участие са потвърдили фирми от Румъния, Турция и Гърция.
Изтеглянето на изложението през август вече е довело до ръст на заявките за участие от фирми, които за пръв път ще се представят в Добрич.
Официалното откриване е насрочено за 5 август от 10.00 ч. в спортен комплекс „Простор” и зала „Добротица”.