Цените на автомобилите падат заради градушката

Автокъщи са претърпели сериозни загуби

Цените на автомобилите ще паднат заради изсипалата се във вторник градушка в столицата. Това смятат собствениците на автокъщи в града, информира bTV. Специалистите от бранша коментираха, че значително по-пострадали са новите коли, защото техните ламарини са по-тънки. Заедно с това те коментираха, че всички автокъщи са претърпели сериозни загуби със счупени предни и задни стъкла на автомобили, както и с изпотрошени калници и фарове.

Засегнатите возила, които нямат застраховка, ще излязат доста солено за своите собственици. Отстраняването на различните повреди може да стигне баснословната сума от 1000 лв. при това не за луксозни коли, а за такива среден клас. За смяна на обикновените прозорци у дома хората ще трябва да отделят около 600 лв., пише „Монитор“.

От Националната агенция за приходите (НАП) пък обявиха, че данъчните инспектори започват масирани проверки на обектите за продажба на автостъкла в София. Причината са постъпили сигнали за неиздаване на касови бележки.

В автосервизите подмяната на стъкла излиза по най-малко 600 лв. Боядисването само на част от бронята е минимум 400 лв.

Експерти съветват пострадалите да четат внимателно застрахователните си договори, за да знаят дали ще получат обезщетение. Те трябва да имат както „автокаско“ и имуществена застраховка.