Туристи бесни на концесионер, спирал им пътя за плажа

Руски туристи предвиждат да се откажат от почивката си, заради спор със служители на стопанин на плаж в района на Созопол. Причината - собственици на половин ваканционен комплекс на брега на морето трябва да се къпят в скалите или да плащат по 15 лева за чадъри и шезлонги.

Спорът между тях започнал съвсем безобидно, три дни след като собствениците на имоти в комплекса пристигнали в България. Окавало се, че плажа на по-малко от метър от довомете им, за който към сградата имало специално пригодено стълбище се оказал собственост на нов концесионер. С предишите стопани руските туристи нямали проблем и сутрин посещавали ивицата. Служителите на новия обаче веднага ги поканили да напуснат района и да ползват, полагащите им се по закон останалите 50% от ивицата. В техния случай чентралната част на скромния плаж е платена и каменистите и скалисти негови краища са за останалите нежелани гости. Спорът станал, задари отказ на руснаците да напуснат зоната, тогава служителите им забранили изобщо да стъпват в концесионната териотория дори по воода.

Руснаците, които са около 7 собственика на апартаменти предвиждат да се откажат от летуването си, категорични че имат право поне да ползват ивица без пари, поне метър пред морето без да плащат за това.