Картофите - бомба за рак?

Въглехидратите в тях се превръщат в захар по време на пърженето

Пържените картофи са богати на лоши мазнини. Пърженето на различни зеленчуци може да е вкусно, но то прави картофите бомба за рак, сърдечни болести и диабет. Не всички мазнини са лоши, тези мазнини от маслиновото или слънчогледовото олио са добри и дори имат свойства да защитават здравето ни.

Пържените картофи са богати на лоши въглехидрати. Картофите по принцип не са вредни, но когато решите да ги употребявате неправилно или когато не трябва, те могат да са много опасни. Те са съставени от прости въглехидрати. Повечето пържени картофи са направени от бели картофи, като въглехидратите в тях се превръщат в захар по време на пърженето, което увеличава нивото на захарта в кръвта.

Високо съдържание на трансмазнини. Тези мазнини са сред основните причинители на повечето съвременни заболявания.