Приключва приемът на документи на кандидат-студенти в ПУ

За желаещите да участват в общото класиране единствено с оценки от матури

Днес приключва приемът на документи за желаещите да участват в общото класиране единствено с оценки от матури в ПУ „Паисий Хилендарски”. Припомняме, че срокът бе от 17 юни до 2 юли, но бе удължен до 11 юли. Записването става единствено в Университетския информационен център в Ректората на ул. „Цар Асен“ №24, в делничните дни.

265 кандидати, издържали изпит на предварителна сесия с оценка най-малко „Много добър 5.00“, вече са се записали като студенти на ПУ „Паисий Хилендарски“ в посочена от тях специалност. Най-голям брой – 40, са избрали бакалавърската програма „Софтуерни технологии и дизайн“ на Факултета по математика и информатика, 15 човека са се записали да следват „Медицинска биология“. И двете специалности са сред най-новите и най-желани във висшето училище. 

С получените положителни оценки от всички предварителните изпити кандидатите могат да участват в общото класиране. Ако полученият резултат не ги удовлетворява, те могат да се явят отново на същите изпити по време на редовната сесия. При формирането на бала за класиране се взема по-високата от двете оценки, припомниха от висшето училище.