Съдът се произнася по присъдата на Евелин Банев – Брендо

Прокурорът по делото поиска първоначалното искано наказание от Софийска градска прокуратура, а именно 12 години лишаване от свобода

Софийски апелативен съд ще се произнесе по присъдата на Евелин Банев – Брендо, Симо Карайчев, Моника Добринова, Десислава Дишлиева в 11,00 часа. Те са подсъдими за организиране и участие в престъпна група за пране на пари.

Процесът срещу Брендо в България започна през юни м.г., като подсъдими, освен него са бившата му съпруга Моника Добринова, Десислава Дишлиева - вдовица на застреляния Константин Дишлиев, и брат му Симо Карайчев.

Тримата получиха условни присъди от по три години за участие в организирана престъпна група. Съдът ги оправда по обвинението за пране на пари. Според прокуратурата те са изпрали 11 138 650 евро или над 21 000 000 лева, спечелени от наркотрафик.

Съдът постанови, че сумата се взема в полза на държавата. Групата е действала на територията на България, Швейцария, Австрия и Германия. Прокурорът по делото поиска първоначалното искано наказание от Софийска градска прокуратура, а именно 12 години лишаване от свобода за Евелин Банев – Брендо, шест и половина години за Симо Карайчев. За бившата съпруга съпругата на главния обвиняем Банев – Моника Добринова беше поискана присъда от 3 години лишаване от свобода и за Десислава Дишлиева - вдовица на застреляния Константин Дишлиев – присъда от 6 години лишаване от свобода.