Спешно търсят кръв за 17-годишния Калоян

Момчето е с опасност за живота след катастрофа до Пловдив

Търси се спешно кръв за 17-годишния Калоян, който е с опасност за живота след тежката катастрофа край Бяла река. Той бе приет с разкъсан черен дроб и далак, а също така и с множество травми в коремната област. Предстои животоспасяваща операция. Калоян е настанен в реанимацията на Университетска болница "Свети Георги" в Пловдив. Кръвната му група е нулева отрицателна.

В делнични дни кръв може да се дарява в Районния център по трансфузионна хематология на бул. „България“ № 234 Б и в разкрития подвижен екип на РЦТХ в Хирургичния блок на УМБАЛ „Свети Георги“ на бул. „Пещерско шосе“ №66, като съобщят, в чия полза е дарената кръв. Кръводаряването може да стане в часовете от 8:00 до 18:30 ч. в Центъра на бул. „България“ №234 Б и от 8:00 до 14:30 ч. при екипа на РЦТХ, който е на 1 ет. в Хирургичния блок. Допълнителна информация за кръводаряване може да се получи от Районния център по трансфузионна хематология на следните телефони: 032 904 450, 032 904 451 и 032 60 26 93.

Както Plovdivutre.bg съобщи снощи са връщани кръводарители.

"Просто нямам думи, връщат хора в момента от Окръжна болница, било късно. Утре сутринта в 8 часа да отидели хората ... от 112 ми казаха, че трябва денонощно да се взима кръв, а от окръжна ми съобщават, че нямали екип", "Възмутително е!! Връщат хората, желаещи да дарят кръв, защото нямали екип.... Как може???? Момчето бере душа.........", пишат хора във Фейсбук "Да Помогнем На Калоян Нишков".

Калоян пострада при жестока катастрофа на пътя между село Бяла река и Хасково. При инцидента на място са загинали 39-годишен димитровградчанин, водач на лек автомобил “Фолксваген Шаран”, и 24-годишен пловдивчанин, който шофирал лек автомобил “Тойота Корола”.Сериозни травми са получили и пътници във втората кола - 39-годишен мъж от Пловдив и 34-годишна жена. На път за болницата пловдивчанинът е починал, а по-късно издъхнала и жената.