Щетите от наводнението в Турия бавно се възстановяват

Областният управител пое определени ангажименти в помощ на бедстващите

78-годишна жителка на наводненото през юни казанлъшко село Турия ще получи телевизор, а млади хора ще почистят в събота дома й, за да й помогнат да се върне към нормалния живот.

Това стана ясно при посещението на Областния управител на Стара Загора Живка Аладжова в селото, за да направи оглед на най-засегнатите къщи от наводнението в селото на 15 юни т.г. „Тук съм, защото не искам да мислите, че, след като стихията отмина и обстановката се поуспокои, вие вече сте забравени. Видях какво беше тук само часове след наводнението и радващото в случая е, че наистина няма сериозно пострадали хора. Всички засегнати от наводнението, които са с адресна регистрация в Турия, на първоначален етап ще получат еднократна помощ от 325 лева, но ангажиментът на държавата не спира дотук. Предстои и произнасянето на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет”, каза Аладжова при срещите си с някои от пострадалите от водната стихия хора, на които присъства и кметът на община Павел баня Станимир Радевски.
Припомняме, че вследствие на обилните валежи в средата на месец Юни река Турийска излезе от коритото си и огромна приливна вълна връхлетя селото. Десетки къщи и дворове бяха залети. Поражения имаше и върху общинска собственост – огради, пътна настилка, тротоари.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен