Обвиниха Кирил Рашков за контрабанда на живак

Цар Киро е задържан за 72 часа

Спрямо Кирил Рашков е повдигнато и предявено обвинение за квалифицирана контрабанда за това, че на 10.07.2014г., без знанието и разрешението на митниците, е пренесъл през границата на страната /ГКПП „Капитан Андреево”/ силно действащо отровно вещество – 501,5 грама живак. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Установено е, че живакът е бил държан и транспортиран от Рашков с цел търговия. Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на който срок предстои да бъде внесено искане до Окръжен съд – Пловдив за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Предвиденото от закона наказание за описаното престъпление е лишаване от свобода от три до десет години и глоба от двадесет хиляди лева до сто хиляди лева.

Припомняме, че Цар Киро бе задържан в късния следобед вчера. Закопчан е по реда на Закона за ДАНС. Стана ясно, че Рашков е имал връзка с трима души от Пловдив и Асеновград, които са арестувани във вторник. У тях са открити 2,700 кг амфетамин, консумативи за обработка на наркотици, огнестрелни оръжия и боеприпаси, каза снощи окръжният прокурор Румен Попов. Те са обвинени в задържане, разпространение и производство на наркотици. Единият от тях е криминално проявен. По време на задържането му вчера Рашков вдигна кръвно и спешно бе откаран в болница.