Все още няма данни за разледването на жп инцидента

Според аутопсията на загиналия машинист, той е бил здрав по време на инцидента

Все още няма данни до къде е стигнало разследването. Три от вагоните на композицията вече са махнати от релсите. Не се знае кога ще бъде разчистен пътят и ще могат да преминават влакове. Оказа се, че има разрушени релси и част от оборудването, съобщават от НКЖИ.
Една от версиите е за движение на влака с несъобразена скорост. Другата - за предварително влошаване състоянието на машиниста отпадна, след като му бе извършена аутопсия. Според нея 38-годишният мъж е бил здрав.
Петима пътници от дерайлиралия влак остават в Старозагорската болница. Сред тях е помощник-машинистът, който е в най-тежко състояние, но без опасност за живота. Има и жена със счупен крак и травма на главата. Всички са в стабилно състояние.
Очевидци разказват, че часове след инцидента тялото на загиналия машинист е останало в локомотива. Мъжът е бил изваден снощи около 20.00 часа. Самият локомотив най-вероятно ще бъде рязан на място и извозван на парчета.
От областната дирекция на МВР Стара Загора информират, че багажът на пътувалите в дерайлиралия влак София-Варна е поет за съхранение и се пази в сградата на Районно управление „Транспортна полиция“ на адрес улица „Герасим Папазчев“ №24 /в близост до жп гара Стара Загора/. Пътниците могат да получат повече информация за своя багаж и на телефон: 042 622 322, както и на мобилен телефон: 0884 316 057.