Циганин бе зверски пребит заради млада булка

Ударили го с брадва в темето

34-годишен жител на село Градец е настанен в сливенската МБАЛ "Д-р Иван Селимински" с тежка черепно-мозъчна травма. Нараняването е следствие удар с брадва по темето.

Инцидентът с Халил Г. станал към 01.40 часа на 13 юли жители на близкото село Стара река. Побоят според случайни свидетели избухнал след опит на потърпевшия да отвлече от дома й 16-годишно момиче. Двамата имали извънбрачна връзка, но родителите на девойката категорично отказали сватба. Въпреки забраната Халил пристигнал посред нощ с лек автомобил в селото и пробвал да отвлече изгората си. Последвала гонка по пътищата, мъжът бил застигнат при опит да се укрие в дома на свои близки в Сливен, пише вестник "Преса".

На мястото на побоя е открита брадвичка с окървавено острие. Издирването на извършителите на побоя продължава по топли следи.На пациента е направена животоспасяваща операция, но все още състоянието му е изключително тежко, коментираха от здравното заведение. Пак там е настанен и 50-годишен новозагорец, който при падане от електрически стълб счупил черепа си при удар в камък.Инцидентът е станал при оп ит за кражба на проводници.