Лични лекари в Бургас настояват и те да избират своите пациенти

Животът

15-07-2014, 09:25

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Украински деца, живеещи в Бургас нямат задължителните имунизации

"Отказват имунизации, заплашват ни, няма доверие", обясняват медиците

Общо практикуващи лекари от Бургас и региона настояват за съдействие от Български лекарски съюз за промяна на права и задължения в техния сектор.

Джипитата искат да имат право също, както своите пациенти да имат право на избор и да могат да се отказват от граждани записани пи тях, които се държат грубо и злоупотребяват с търпението и личното им достойнство. Това сподели за BurgasUtre д-р Надежда Стойчинова, която както много свои колеги среща сериозни трудности при работата си определени пациенти.

"Защо всички лекари бягат от България? Тук ни приемат по-лошо от ромите. Пациенти заплашват личните си лекари, майки отказват имунизации, назначаваш им лечение след месец идват без да са приели нито един твой съвет и настояват за наравления. Подценяват труда ни, звънят за всяко кихане. Ние все пак сме лекари!". Твърди д-р Стойчинова. По думите й, тя не е единствената, която трябва да се справя с мнителни и агресивни пациенти. Общото мнение на нея и колегите й е, че липсва доверие между двете страни, а междувременно пациентите все повече спекулират с правата си.

Д-р Стойчинова вече е получила покана за работа в Германия, която предвижда да приеме. "Учим непрекъснато, развиваме се, търсим най-съвременните и доказани методи за работа като общо практикуващи, а това е една много добре платена и отговорна дейност навсякъде в Европа, естествено без България", допълва тя и прогнозира, че в близко бъдеще няма да останат много джипита.