Къде в Англия хората миришат най-много ?

Изследване подреди класация на градовете с най-приятна и най-ужасна телесна миризма

Британският сайт Mysupermarket.com проведе проучване, за да установи кои са градовете с най-добра и най-лоша телесна миризма, предаде БТА.
Изследването било осъществено въз основата на това колко процента от клиентите на онлайн магазините слагат в пазарската си количка дезодоранти. По този показател, с най-лошо телесно ухание се оказват жителите на графство Дорсет в Югозападна Англия. Само 3,7% от тях пазаруват дезодоранти в мрежата, като средната норма за Великобритания е 11%.
С не много добра телесна миризма са и лондончани - едва 6 на сто от тях пазаруват уханни спрейове за подмишниците. Малко преди тях се класираха жителите на Блекпул /7,7 %/, Бристол /9,2 %/, Плимут, /9,7 %/ и Манчестър /9,8 %/.

Британците с най-добро ухание се оказаха жителите на графство Линколншър. Над една трета от интернет купувачите в тази област слагат в онлайн пазарската си кошница си дезодоранти. Следват ги гражданите на Гейтсхед и Уиган.
Проучването установи, че британците харчат годишно около 620 милиона лири за дезодоранти и боди спрейове. Дезодорантите под формата на спрей са предпочитани от мъжете, а рол-он опаковките допадат повече на дамите.