Протестиращите работници от „Автомагистрали – Черно море” с ултиматум

Протестиращите ще преместят протеста си пред сграда на Агенция "Пътна инфраструктура"

Ако до началото на другата седмица не бъде взето решение за изплащане на дължимите 12 млн. лв. за изпълнението на участъка от автомагистрала „Хемус”, работещите от „Автомагистрали – Черно море” АД ще преместят протеста си в София, пред сградата на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ).
Това стана ясно днес след поредния протест на над 250 работници и служители от дружеството. В 12.00 ч. след протестния митинг те блокираха за 20 мин. пътищата към Търговище и Русе при пътен възел Белокопитово на автомагистрала „Хемус”.
Работещите от „Автомагистрали – Черно море” АД за пореден път заявиха настояването си на заседанието на Министерски съвет утре да се гласуват целевите средства за извършените работи от пътните строители от началото на 2014 г. до момента. За това ангажимент е поела Десислава Терзиева – министър на регионалното развитие, но както стана ясно днес, подобна точка в дневния ред на заседанието на Министерски съвет утре не е предвидена.
Тези средства, в размер на близо 12 млн. лв., трябва да бъдат преведени на „Автомагистрали – Черно море” АД от АПИ и с част от тях да бъдат изплатени дължимите на близо 1000 души работни заплати за м. май и м. юни 2014 г.
Работещите в дружеството запазват готовност за стачни действия до пълното издължаване на заработените суми.