Внимание! Потопът откъсна южното Черноморие!

Всички пътища на юг от Бургас са блокирани, не пътувайте!

Наводнението откъсна цялото южно черноморие на юг от Бургас. Всички пътища, които водят към Созопол и останалите селища са блокирани. По трасетата има цели реки. От МВР вече няколко пъти призовават туристите да не пътуват в тази посока. По пътя след Бургас има много закъсали автомобили и в двете посоки. Повечето от блокираните в наводненията са туристи, които се прибират от почивка и други, които току-що пристигат на морска ваканция.
Властите съветват всички, които са на път да останат в Бургас поне до 14 часа, когато се очаква дъждовете да спрат и водата да почне да се оттича от залетите пътища.
Първата блокада след Бургас е още на кръстовището за с. Атия. Там пътното платно е залято наполовина с около 40 см вода. Непосредствено преди Созопол в района на бензиностанцията има друго езеро. Най-много е водата по поречието на Ропотамо между Созопол и Приморско. Там водата е заляла шосето над един метър, близо метър и половина.
Ако сте тръгнали вече към южното черноморие, най-добре е да се отбиете в Бургас. Можете да убиете няколко часа на кафе или на шопинг, за да си спестите неприятни емоции по наводнените трасета.