Германците и австрийците са най-запалените нудисти

Най-малко склонни да се събличат напълно на плажа се оказват японците

Почиващите от Германия и Австрия се оказват най-разкрепостените посетители на плажа. Това показва ежегодно изследване, публикувано на сайта за пътешественици Expedia.com.
Около 28 процента от отпускарите от тези държави признават, че са практикували нудизъм.
Най-малко склонни да се събличат напълно на плажа се оказват японците /2 процента от местните почиващи/, жителите на Южна Корея /3 процента/ и тайландците /4 процента/. Японците обаче са най-толерантни към чуждата голота на плажа: голите хора, лежащи на пясъка, не предизвикват отвращение у 72 процента от анкетираните. По-търпими към ексхибиционизма се оказват само испанците (74 процента от анкетираните). Индийците и жителите на Хонконг са най-склонни да осъждат ближните - 29 процента от туристите от тези места не искат да виждат около себе си нудисти.
Освен това се оказва, че нудизъм практикуват предимно представителите на силния пол - на плажа се събличат 18 на сто от анкетираните мъже. Сред жените те са само 6 процента.
Най-големи фенове не топлеса на плажа са туристките от Австрия (49 процента), Испания (42 процента) и Германия (39 процента). Като цяло 12 на сто от отпускарките от всички страни отбелязват, че пренебрегват горната част на банския си, когато са на море.