ГЕРБ: Бе представена имитация на актуализация на бюджета

Вследствие на политическото фиаско на това управление, направихме каквото можахме

"Няма да влезем в парламентарната зала, докато не бъде поставена като точка в програмата именно актуализацията на държавния бюджет и на този на НЗОК. Няма да ставаме съучастници в двойствено поведение, за да не използвам по-силни думи. Всички са свидетели, че проявихме слонско търпение, за да има реставрация на държавността”.

Това коментира за "Здравей, България” в кулоарите на парламента депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев.

"След разрухата, която се случва, вследствие на политическото фиаско на това управление, направихме каквото можахме. След като няма същото симетрично поведение от останалите политически сили, не може да бъде търсена отговорност от ГЕРБ. Вчера беше представена една имитация на актуализация на бюджета, особено що се отнася до държавния бюджет. За този на НЗОК сами си направете изводи”, коментира още Главчев.

"Обявеният ангажимент е изпълнен, има внесен законопроект за актуализация на бюджета, включително в частта за Здравната каса, така че вече трябва да бъдат обсъдени въпросите по същество и по-нататък те да бъдат решени. Смущаващото е, че с тази актуализация се поставят редица други въпроси, за които до скоро правителството казваше, че няма проблеми”, заяви от своя страна депутатът от "Коалиция за България” Янаки Стоилов.

"Дано правителството да не си търси някакви гаранции за след периода на неговия мандат, защото голяма част от предложенията, които са направени, нямат нужната обоснованост, а и те самите не съответстват на доскорошните заявления на финансовото министерство и на правителството като цяло”, каза още Стоилов.