Прокуратурата: Няма отвлечена жена на „П. Евтимий” 118

Сигналите за женски писъци не отговарят на истината

„Няма отвлечена жена, нито друго престъпление в кооперация на ул. „Патриарх Евтимий” 118 в Бургас, съобщиха от бургаската прокуратура. Случаят е проверен и приключен. От прокурата уточниха, че са се самосезирали, след публикации в медиите.

Преди седмица мъж на име Иван Трендафилов сигнализира до няколко медии, че женски писъци огласяват от няколко месеца кооперация в центъра на Бургас. Според него момичето, което крещи е подложено на системно насилие или е задържана против волята й и търси помощ. Читателят е посочил и точният адрес, от който идват ужасяващите писъци – ул. „Патриарх Евтимий” № 118. „Ако може, публикувайте, че момиче от входа до нас крещи за помощ. Чуват се викове и трясъци. Звънях 3-4 пъти в полицията, но те се оправдават че щом входната врата е затворена нищо не могат да направят. Според мен момичето е задържано на сила, защото едва ли някой би търпял такова нещо”, алармира тогава Иван Трендафилов.
След публикациите от прокуратурата веднага са се задействали да проверят имали отвлечена.
„Разпоредено бе извършването на незабавна проверка от 01 РУП ОД МВР гр. Бургас. След бързата реакция на органите на МВР се установи, че няма данни за осъществен състав на престъпление от общ характер. На сигналите подавани от Трендафилов е реагирано, но служители на полицията, са констатирали, че същите са били недействителни. С постановление от 10.07.2014 г. прокурор при Районна прокуратура – гр. Бургас е отказал да образува досъдебно производство по преписката”, информираха от прокуратурата.