Финалът на ЕВРО 2015 на ЛАЗУР

Бургас изглежда най-логичен избор, тъй като другият основен град за първенството е Стара Загора със стадиона на "Берое"

БФС обмисля варианти за промени в организацията на Евро 2015 за юноши до 17 г., на което България е домакин. За откриването и финала, а и за още двубои от турнира са заявени стадионите на "Ботев" и "Локомотив" в Пловдив - пише "Труд". Арените трябваше да са готови до пролетта на 2015-а, но към настоящия момент не е ясно дали това ще се случи, поради проблемите с финансирането в двата пловдивски клуба.

Но строежът на стадион "Христо Ботев" е замразен в момента и очевидно срокът за завършването му трудно ще бъде спазен. Планираната реконструкция на съоръжението в парка "Лаута" също не върви по план.

Така вариант №1 се явява стадион "Лазур" в Бургас, където да се играят основните мачове от европейското. На турнира се чака височайше присъствие от УЕФА, включително президентът на централата Мишел Платини.

Бургас изглежда най-логичен избор, тъй като другият основен град за първенството е Стара Загора със стадиона на "Берое".

Същевременно УЕФА чака от България видеоклип с презентацията ни за Евро 2020. БФС кандидатства за поне един мач от широкия формат на първенството.

Видеото ни ще се снима до края на лятото, но имаме проблем - за разлика от останалите кандидати, България не може да покаже дори строеж на новия стадион, който е в основата на заявката ни. Арената трябва да се издигне на мястото на стадион "Славия" и строителните работи се планира да почнат до края на 2014-а.