Стиви Уондър изнесе концерт в Швейцария

Легендата на звукозаписната компания "Мотаун" Стиви Уондър изнесе двучасов концерт в рамките на джаз фестивала в Монтрьо, Швейцария, предаде БТА.

Концертът му вероятно ще се помни дълго. Певецът комбинира свои хитове с кавъри на песни на "Бийтълс" и Майкъл Джексън пред зрителите, сред които бе Куинси Джоунс. Стиви беше хедлайнър на 48-ото издание на престижния фестивал, като по този начин изпълни едно отдавнашно желание на основателя му Клод "Фънки" Нобс, който вече не е между живите.

„Концертът тази вечер е посветен на мъжа, с когото отдавна разговарях за осъществяването на тази идея“, каза афроамериканският певец и композитор пред събралите се на концерта му около 4000 фенове. „Сега Нобс ни гледа от небето".

Уондър е носител на 22 награди "Грами". Той показва изключителните си умения като пианист, изпълнител на хармоника и перкусионист, акомпаниран е от група от 10 музиканти.

Стиви Уондър изпълни песните си "How Sweet It Is (To Be Loved by You)", "You Are the Sunshine of My Life", "I Just Called To Say I Love You", последвани от хитовете "Day Tripper" на "Бийтълс", "Ebony and Ivory" на Пол Маккартни и "Billie Jean" от албума на Майкъл Джексън "Thriller", който е продуциран от Куинси Джоунс.

Шоуто приключи с изпълнение на песента "Superstition", която накара зрителите да станат от местата си и да потанцуват заедно с 64-годишния певец под ритъма й.