Невероятната Камелия закрива джаз феста в Бургас

Организаторите на „Джаз в Бургас“ са се погрижили последния ден от фестивала – 13 юли да бъде запомнящ се. От 18.30 часа летния концерт „Cinema“ ще създаде истинска еуфория на острова „Света Анастасия“.

Музикалният проект на Мирослава Кацарова, акомпанирана от Мирослав Турийски на пиано и Младен Димитров на перкусии, ще пресъздаде запомняща се музика от филми, които са се превърнали в класика. Идеята зад концерта е да се предадат посланията на кинолентите „Buena Vista Social Club“ , „Криле на желанието“, „Един мъж и една жена“, „Черният Орфей“, „Бразилия“ и др., чрез незабравими мелодии, които обещават да трогнат, разтърсят, вдъхновят и зарадват посетителите на острова.

Кулминацията на третата вечер на фестивала ще бъде концертът на джаз примата Камелия Тодорова и Биг бенда на Българско национално радио от 20.00 часа на Летния театър в Морската градина. Те ще доставят истинска музикална наслада на всички ценители на джазовото изкуство. Под диригентската палка на Антони Дончев зрителите ще чуят емблематични заглавия като „Миш-Маш“ и „Пътят към голготата“, последвани от „Birdland“, „Sticks and stones“, „From Tompkins square“ и много др.

Въпреки, че джаз фестивалът приключва музикалните изживявания за любителите на стила не спират до там. От 29 до 31 юли в Бургас „The Golden Project“,  „Soulization vs Fingertone“ и триото от Ню Йорк „Sound Underground“ ще създадат много весели джаз спомени за всички бургазлии и гости на града.