Малайзийски самолет е свален в Украйна

На борда е имало почти 300 човека-няма оцелели

Малайзийски самолет е свален в Украйна, на 60 км от руската граница. На борда е имало 280 пътници и 15 -членен екипаж, всички са починали, заяви източник от руските авиодиспечерски служби.
По първоначална информация самолетът изпълнявал полет от Амстердам до Куала Лумпур. В 17,20 ч московско време самолетът, летящ на височина повече от 10 000 метра, е трябвало да навлезе в руското въздушно пространство.
Боингът паднал близо до град Шактарск в Донецка област, след като изчезнал от радара и екипи на Бърза помощ опитват да стигнат до мястото на инцидента, съобщи неназован източник на украинските сили за сигурност, цитирани от Интерфакс-Украйна.
Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Антон Гераштенко съобщи на страницата си във Фейсбук, че самолетът е бил свален от зенитно-ракетен комплекс "Бук".
Малайзийските авиолинии потвърдиха, че са "загубили контакт" к един от пътническите си самолети, чиято последна известна позиция е била над Укрйна. "Малайзийските авиолинии загубиха контакт с полет MH17 от Амстердам", съобщи авиокомпанията в Туитър и допълни, че скоро ще даде още подробности, предаде ИТАР-ТАСС.