Проруската пропаганда: Боингът е свален от украински щурмови самолет

Фаталисти подчертават, че последният и катастрофален полет на Боинг 777 е бил 17-и поред, разбива се на датата 17.07 в 17 часа

Малайзиският Боинг 777 е бил свален от украински щурмови самолет, се казва в съобщение на пресслужбата на Луганската народна република, цитирано от РИА Новости.

„Очевидци, наблюдаващи полета на пътнически самолет Боинг 777, са видели нападение на украински щурмовак срещу него. След това пътническият самолет се е разпаднал на две части и е паднал на територията на ДНР. След нападението украинският щурмовак е бил свален и е паднал на територията на ЛНР, в района на Красний Луч.В момента се издирва сваленият самолет”, се посочва в съобщение на пресслужбата на ЛНР.

Катастрофата стана вчера около 17 часа българско време на 60 км от руската граница в Донецка област.

Всички 15 члена на екипажа са били малайзийци. От 283-мата пътници 154 са били холандци, 27 - австралийци, 23 - малайзийци, 11 - индонезийци, 6 - от Великобритания, 4 от Германия и 4 от Белгия, трима от Филипините и един от Канада. Властисте все още се опитват да индентифицират националностите на останалите пасажери.

Късно вечерта в четвъртък американският вицепрезидент Джо Байдън потвърди, че самолетът е свален от ракета „земя-въздух".

Украинският външен министър Павло Климкин съобщи, че правителството на страната има доказателства, че самолетът е свален от проруски сепаратисти.

Президентът на Русия Владимир Путин прехвърли вината на Украйна, като бе категоричен, че това не би се случило, ако Киев не водеше военна кампания срещу сепаратистите.

По последни данни и двете черни кутии са открити. Едната е тази, която записва техническите параметри на самолета. Другата е тази, която записва разговорите между пилота и контролната кула. Самолетът не е подал никакъв сигнал за бедствие, съобщи малайзийският министър на транспорта.

В момента властите работят по две основни версии- атентат и техническа повреда. Самолетът падна в район, в който има военен конфликт между Русия и Украйна и така двете страни си прехвърлят взаимно вината.

Фаталисти подчертават, че последният и катастрофален полет на Боинг 777 е бил 17-и поред, разбива се на датата 17.07 в 17 часа.