Семейство пострада тежко от двата инцидента с Malaysia Airlines

Австралийското семейство се прости с двама роднини при падането на самолета над Украйна, едва няколко месеца след като техни близки "изчезнаха" с полет MH370

Фамилията загуби двама свои членове при катастрофата на полет МН17 четири месеца, след като други двама от семейството изчезнаха с полет МН370.
Мари и Албърт Ризк, които се връщали в Мелбърн след ваканция в Европа, загинаха в самолета, разбил се в Украйна. Бащата на Мери е женен за жена от семейство в Куинсланд, което на 8 март загуби двама съпрузи в полет МН370. Братът Грег на изчезналия Родни Бъроус отказва да дава изявления от името на семейство Ризк, но твърди, че не таят лоши чувства към малайзийските авиолинии.
"Никой не можеше да предскаже тази катастрофа и все още нищо не е доказано. Продължаваме да чакаме да получим отговор", казва той.
С полет МН17 са пътували 298 души, когато самолетът се е разбил в украинска територия под контрола на бунтовниците. Според американските власти самолетът е свален с ракета земя – въздух.
Родни Бъроус и съпругата му Мари се връщали от ваканция, когато се качили на борда на полет МН370 през март.

"Те са хубави хора. Ние ги харесвахме. Дано да не са страдали много", казва техен съсед, пожелал да запази анонимност.
От полет МН370 не е открита никаква следа. Смята се, че самолетът на малайзийските авиолинии се е разбил в южната част на Индийския океан, предаде АФП.