Колко вода трябва да пием?

Митове и легенди за ползите от течността

Дори и да пиете по нещо редовно, докато сте във фитнеса, може да сте предразположени към главоболие, ако не сте хидратирани преди това. Трябва да се стремите да пиете най-малко 200 мл вода на всеки половин час, преди да започнете с тренировката.

Институтът по медицина всъщност препоръчва 11,4 чаши на ден. Въпреки че хидратацията на човек зависи от неговите нужди. Точната сума вода, зависи от размера и теглото ви. И понеже можете да получавате вода и от плодове и зеленчуци, не се налага да пиете толкова много, ако ядете богати на вода храни и закуски. Ябълката например може да ви осигури цяла чаша вода.

Ако се чувствате жадни, тогава вероятно ще трябва да пиете вода. Същото се отнася и за случаите, когато сте се упражнявали или навън е горещо. Но противно на общоприетото, това не са единствените моменти, когато трябва да приемате течности. Тялото ви се нуждае постоянно от вода, затова е хубаво да си изградите навик, да се хидратирате по всяко време. Ако не го правите, може да създадете усложнения, като камъни в бъбреците или инфекции на пикочните пътища.

Преди да ядете, пийте вода, за да се уверите какво всъщност иска тялото ви.