Георги Иванов: Искам да виждам духа на Левски, духа на победата

"Искаме да растем и се развиваме като отбор" - категоричен е спортният директор на сините

Днес започва новото първенство на България, като в първия кръг сините посрещат отбора на Локомотив (Пловдив). За официалнния сайт на клуба, спортният директор на Левски Георги Иванов даде специално интервю и сподели своите мисли и очаквания за новия шампионат.

- Господин Иванов, добре дошъл у дома. Каква промяна намирате след като две години бяхте извън клуба?

- Промяна винаги има. Не мога точно да кажа. Като цяло те започнаха с моето идване. Повечето от футболистите играли през изминалия сезон бяха освободени, други напуснаха. В детско-юношеската школа сменихме някои от треньорите. Назначихме двама методисти, които ще обучават юношите. Направихме план с дългосрочна стратегия за развитието на клуба. Нормално е, да ни трябва време, за да може нещата да се получат. Искам да променя манталитета на играчите, искам да виждам духа на Левски, духа на победата.

- Миналият сезон беше неуспешен за клуба. Първото нещо, което направихте за излизане от кризата в която се намира най-големия клуб в страната?

- На фона на неубедителното представяне на клуба имаше състезатели с много високо заплащане. Бюджета трябваше да бъде намален и съвсем нормално тези високо платени футболисти, които не отговаряха на нашите изисквания да бъдат освободени. На тяхно място бяха привлечени добри играчи, с нормално заплащане за рамките на България. Искаме с наши юноши, със състезатели, минали преди през клуба и се завърнали впоследствие, а и с някои чужденци, да направим един добър колектив, да има мотивация, за да растем и се развиваме като отбор.

 

Цялото интервю може да прочетете в SPORTONLINE.BG