Екоенусиасти разпънаха палатки на тридневен фестивал

Узана Поляна Фест се провежда за четвърта поредна година

За четвърта поредна година екоентусиасти се събраха на Узана Поляна Фест 2014. Споделящите зеления лайфстайл дойдоха в самия географския център на България – местността Узана, Габрово. Фестивалът е тридневен и се провежда до неделя. Входът, както винаги досега е безплатен.

Миналата година в него взеха участие повече от 3000 души от страната и чужбина. ЕкоАкадемия и артателиета, презентационен и дзенцентрове, уникален екопазар на малки производители, включително на български биопродукти от цялата страна и впечатляваща музикална програма за планинските вечери предвижда УзанаПолянаФест 2014.

В програмата са предвидени еко-активности като радиопроследяване на костенурки, изкачване на връх Исполин и игри в ЕкоАкадемията. Има и атрактивна вечерна програма с групите Мерудия, БОНБОГ - Тъпани и Гайди, Funkaround, VoxBox - Skiller и Павел Терзийски и Венци Благоев Jazztet.
Организатор е Фондация “ТАЙМ Екороекти” с финансовата подкрепа на Министерство на околната среда и водите и Община Габрово.
Специален гост в програмата на тазгодишното издание на фестивала е Джон Мълроу от Илинойския университет, който ще изнася лекции на тема градско земеделие, компостиране и иновации в техниките за рециклиране.