Пишман репортер мами фирми на поразия

Той подбирал по интернет фирми и им изпращал по имейла писма със зов за помощ за болни хора в неравностойно положение

Измамник, представящ се за служител на Би Ти Ви и БНТ, скубе състрадателни хора и събира парите им в помощ на несъществуващи сираци.

Асен Маринов (32 г.) подбирал по интернет фирми и им изпращал по имейла писма със зов за помощ за болни хора в неравностойно положение или изоставени от родителите си младежи. Мошеникът се представял под името Тихомир Керезов. В писмата разказвал трогателни истории, като често вмъквал моменти от собствената си биография на ром сирак, израснал по социални домове. Оставял и номер на банкова сметка, чийто титуляр бил негов познат. За услугата Асен му се отплащал с по двайсетина лева, пише в. "Преса".

Само през последните месеци шестима души се хванали на въдицата на Маринов и му изпратили общо 2250 лв. Измамникът бил заловен, след като от Би Ти Ви подали сигнал в полицията, че непознат човек събира пари от тяхно име уж за благотворителни каузи. Медията научила това случайно, след като представител на частна фирма им се обадил да ги попита дали наистина провеждат кампания за подпомагане на болни и бедни хора.

Асен бил заловен от полицейски служители в София, които буквално са вдигнали ръце от него. Преди около 3 г. той измами със 700 лв. фондация на банкерката Цветелина Бориславова, после бизнесмена Христо Грозев и още куп други известни личности. Заловен бе след сигнал от издателя на в. „Строител“ Венелин Терзиев, който получил писмо със зов за помощ, но разбрал, че е измама.

Асен Маринов има общо седем присъди за измами и кражби. През март м.г. излезе на свобода след едногодишен престой зад решетките и отново се захвана с „бизнеса си“. Криминалисти апелират към гражданите, ако са станали жертва на Асен Маринов, да подадат жалба в МВР.